Pestolla täytetty possunfilee ja linssiperunasalaattia

Pestolla täytetty possunfilee saa kaveriksi ruokaisaa linssiperunasalaattia.

Ainekset

1 kg
possun ulkofileetä
suolaa ja pippuria
tuoretta timjamia
Pestotäyte:
2 dl
emmental-juustoraastetta
1 dl
oliiviöljyä
3
valkosipulin kynttä
ripaus karkeaa suolaa
mustapippuria
2 dl
tuoreita basilikan lehtiä
Peruna-linssisalaatti:
500 g
perunoita (kiinteitä)
2
valkosipulinkynttä
1
pieni punasipuli
1 dl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 dl
vihreitä linssejä
1 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
ryytisinappia
1-2 rkl
kapriksia
tuoretta lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhdo ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

    Valmista possunfileen pestotäyte. Sekoita tehosekoittimessa basilikanlehdet ja karkea suola aivan tasaiseksi. Lisää murskatut valkosipulinkynnet, mustapippuri ja viimeisenä juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Lisää öljy nauhana joukkoon ja anna pyöriä tasaisen vihreäksi.
  2. Ruskista filee pannulla kauttaaltaan. Leikkaa filee suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa fileen alaosaan syvä viilto, käännä filee auki ja leikkaa tämän jälkeen fileen paksumpi osa vielä keskeltä halki, niin saat suorakaiteen muotoisen levyn. Levitä pestotäytettä koko fileelle ja kääri rullaksi. Hiero fileen pintaan suolaa, pippuria ja hienonnettua tuoretta timjamia. Kääri filee tiukasti folioon.
  3. Paista filee 165 asteessa (jos käytät tavallista uunia lämmitä se 185-asteiseksi) noin puoli tuntia. Tarkista kypsyys ja jatka tarvittaessa vielä 10-15 minuuttia. Anna vetäytyä foliossa n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.

  4. Perunalinssisalaatti: Keitä perunat kuorineen reilulla suolalla maustetussa vedessä. Jätä perunat aavistuksen koviksi. Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Silppua sipuli ja kuullota kevyesti oliiviöljyssä. Lisää perunaviipaleet, anna niiden ottaa hieman väriä pintaan ja lisää sitten linssit, sinappi, suola sekä pippuri. Kaada joukkoon vielä tilkka etikkaa. Lisää lehtipersilja salaatin pinnalle.

Kommentit

    Näytä lisää