Vadelma-kaurakakut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vadelma-kaurakakut

Vadelma-kaurakakut ovat ihanan makea kesäjälkiruoka.

24.9.2003 10:56

Ainekset

  • 100 g

    voita tai margariinia

  • 4 dl

    suuria kaurahiutaleita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 2 dl

    sokeria

  • 2

    kananmunaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • <b>Vadelmavaahto:</b>

  • 200 g

    vadelmia

  • 1

    valkuainen

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1/2 dl

    sokeria

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 1 dl

    suklaarouhetta

  • tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet paitsi munat rasvan joukkoon. Sekoita. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa ja kaada kauraseokseen. Sekoita hyvin. Nosta taikinasta nokareita pellille. Paista 200°C uunissa n. 5-7 min. Jäähdytä lastuja hetki ja nosta pois pelliltä.

  2. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma jo sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon vadelmat. Levitä vadelmavaahtoa kaurakekseille (puolet annoksesta) ja ripottele pinnalle suklaarouhetta. Lisää toinen kaurakeksi kakun kanneksi. Koristele tomusokerilla ja vadelmilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit