Aamiaissämpylät, pekonilastuja ja tuorejuustoa

Aamiaissämpylöiden väliin laitetaan rapeita pekonilastuja ja pehmeää tuorejuustoa.

Ainekset

Pekoni:
1 pkt
pekonia
Sämpylät:
2,5 dl
vettä
25 g
hiivaa
1-2 tl
suolaa
1 rkl
siirappia
50 g
voita sulatettuna
1 dl
vehnäleseitä
n. 5 dl
vehnäjauhoja
Tuorejuusto 1:
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
1
valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria
Tuorejuusto 2:
150 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
chilikastiketta tai chiliketsuppia
1/2
sipuli hienonnettuna ja pehmeäksi kuullotettuna
suolaa ja pippruia
1/4 tl
cayennenpippuria

Valmistusohjeet

  1. Pekonilastut:
    Levitä pekonit uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Valuta lastuista liiat rasvat talouspaperin päällä.
  2. Sämpylät:
    Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi. Lisää vehnäleseet ja jauhoja vähitellen niin, että taikinasta ei tule liian kovaa. Lisää voi ja jatka alustamista. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Leivo sämpylöiksi, kohota pellillä 15 minuuttia ja paista uunissa 200-225 asteessa 10-15 minuuttia. Sämpylät nousevat erityisen hyvin, jos laitat ne haaleaan uuniin nousevaan lämpöön.
  3. Tuorejuustot:
    Sekoita maustavat aineet juustojen sekaan ja anna makujen tasaantua jääkaapissa noin puoli tuntia.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää