Sipulipiirakat ja kermaviilikastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Sipulipiirakat ja kermaviilikastiketta

Sipulipiirakat saavat kaveriksi hieman makeaa kermaviilikastiketta.

1.10.2003 12:24

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • 125 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 2 rkl

    vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • n. 15 cm

    pala purjoa

  • 1

    omena raastettuna

  • 1-2 rkl

    sitruunamehua

  • 1

    keltasipuli

  • 1

    punasipuli

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 1

    kananmuna

  • 1/2 dl

    kermaa

  • 1 rkl

    tuoretta timjamia hienonnettuna

  • ripaus cayennenpippuria

  • suolaa ja pippuria

  • 100 g

    emmental-juustoraastetta

  • <b>Kastike:</b>

  • 1 prk

    kermaviiliä

  • 2 rkl

    omenasosetta

  • 1 rkl

    hunajaa

  • ripaus chiliä

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Kaada vehnäjauhot kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen voi ja ”hakkaa” voi jauhoihin puuhaarukalla. Tee sormenpäillä seoksesta taikina, lisää viimeiseksi vesi, sekoita ja laita hetkeksi viileään lepäämään. Kauli taikina levyksi ja ota pyöreällä muotilla taikinapaloja. Nosta palat esim. muffinssivuokiin ja taputtele tiiviisti vuokaan.

  2. Suikaloi purjo ja hienonna sipulit. Raasta omena ja lorauta raasteeseen sitruunamehua, niin se ei tummu. Kuullota sipulit pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää omenaraaste ja timjamisilppu. Sekoita kaikki täytteen aineet ja mausta vielä suolalla ja pippureilla. Lusikoi täyte vuokiin ja viimeistele juustoraasteella. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

  3. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa. Tarjoa sipulipiiraiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit