Reseptit

Silakka-pinaattipihvit ja peruna-selleripyreetä

Silakkapihvit saavat mukavan vivahteen pinaattitäytteestä.

Ainekset

1 kg
silakkafileitä
suolaa ja pippuria
ruisjauhoja leivittämiseen
voita paistamiseen
Täyte:
500 g
tuoretta pinaattia
1
sipuli hienonnettuna
suolaa ja pippuria
ripaus muskottipähkinää
loraus kermaa
Peruna-selleripyree:
500 g
perunoita
1/2
selleri
1
sipuli
maitoa tai kermaa kiehautettuna
2 rkl
voita
suolaa
valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita kuoritut perunat ja selleri kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

    Valmista pinaattimuhennos:
    Huuhtele pinaatti ja poista paksu lehtiruoti. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuli pehmeäksi. Lisää pinaatti ja hauduta hetki. Lisää loraus kermaa ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä paksuksi muhennokseksi.

  2. Valmista peruna-selleripyree:
    Kuullota silputtu sipuli. Kaada osa keitinliemestä pois. Soseuta perunat ja selleri sähkövatkaimella tai survimella. Lisää sipuli ja kaada joukkoon kiehautettua maitoa tai keitinlientä niin, että saat soseesta sopivan paksuista. Jos haluat hienoa sosetta, niin paseeraa se siivilän läpi. Mausta voilla ja suolalla sekä pippurilla.

  3. Huuhtele silakkafileet tarvittaessa ja kuivaa talouspaperilla. Ripottele fileille suolaa ja pippuria ja leivitä suolalla ja pippurilla maustetuissa ruisjauhoissa. Paista voissa rapeaksi.

  4. Kokoa annos. Laita kahden silakkapihvin väliin pinaattimuhennosta tai voit tarjota pihvit ja muhennoksen erikseen.

Kommentit

    Näytä lisää