Karviaiskeittoa ja valkosuklaamoussea

Nauti kesäistä karviaiskeittoa valkosuklaamoussen kera.

Ainekset

1 l
karviaismarjoja
1
vaniljatanko
1,5 dl
sokeria
7 dl
vettä
1-2 rkl
perunajauhoja
Mousse:
125 g
valkoista suklaata
2,5 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Riko karviaisia hieman kattilassa survimella tms. Lisää vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä soseeksi. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää tarvittaessa nestettä. Sekoita perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja lisää keittoon. Lämmitä keittoa varovasti sekoittaen, kunnes se kuplii pari kertaa. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

  2. Kiehauta kerma ja lisää siihen suklaa paloiteltuna. Nosta kattila liedeltä ja sekoita tasaiseksi. Anna massan seistä jääkaapissa yön yli. Vatkaa seos vaahdoksi ennen tarjoilua.

  3. Kokoa annos: Lusikoi moussea syvälle lautaselle ja annostele ympärille karviaiskeittoa.

Kommentit

    Näytä lisää