Salaatti sorsasta

Sorsa sopii erinomaisesti myös salaattiin.

Ainekset

Erilaisia salaateja (esim. lehtisalaattia, rucolaa, macheeta jne.)
Tuoretta kirveliä
Tuoretta rakuunaa
Suolaa ja pippuria
Sokeria
1 dl
pähkinäöljyä
1-2 rkl
punaviinietikkaa
2
sorsanrintaa
160 g
ankanmaksaa tai tiivistä maksapateeta
voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Ota sorsan rinnat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla 2-3 minuuttia/ puoli. Voit halutessasi ripotella pannulle hieman fariinisokeria. Tarkista kypsyys. Jos pidät kypsemmästä lihasta kuin medium, paista rintoja hieman pidempään.
  2. Leikkaa ankanmaksa tai patee neljäksi viipaleeksi ja paista niitä nopeasti pannulla molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla (ankanmaksa). Leikkaa rinnat ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa ne sekä maksaviipaleet juuri sekoitetun salaatin kera.

  3. Huuhdo salaatit tarvittaessa ja valuta lävikössä. Revi lehdet käsin sopiviksi paloiksi. Sekoita salaatti ja tuoreet yrtit sekaisin kulhossa. Sekoita pähkinäöljyyn suolaa, pippuria, ripaus sokeria sekä viinietikka. Sekoita ja kaada salaatin joukkoon.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää