Salaatti sorsasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Salaatti sorsasta

Sorsa sopii erinomaisesti myös salaattiin.

2.10.2003 12:59

Ainekset

  • Erilaisia salaateja (esim. lehtisalaattia, rucolaa, macheeta jne.)

  • Tuoretta kirveliä

  • Tuoretta rakuunaa

  • Suolaa ja pippuria

  • Sokeria

  • 1 dl

    pähkinäöljyä

  • 1-2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2

    sorsanrintaa

  • 160 g

    ankanmaksaa tai tiivistä maksapateeta

  • voita paistamiseen

Valmistusohjeet

  1. Ota sorsan rinnat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla. Paista niitä voissa pannulla 2-3 minuuttia/ puoli. Voit halutessasi ripotella pannulle hieman fariinisokeria. Tarkista kypsyys. Jos pidät kypsemmästä lihasta kuin medium, paista rintoja hieman pidempään.

  2. Leikkaa ankanmaksa tai patee neljäksi viipaleeksi ja paista niitä nopeasti pannulla molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla (ankanmaksa). Leikkaa rinnat ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa ne sekä maksaviipaleet juuri sekoitetun salaatin kera.

  3. Huuhdo salaatit tarvittaessa ja valuta lävikössä. Revi lehdet käsin sopiviksi paloiksi. Sekoita salaatti ja tuoreet yrtit sekaisin kulhossa. Sekoita pähkinäöljyyn suolaa, pippuria, ripaus sokeria sekä viinietikka. Sekoita ja kaada salaatin joukkoon. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit