Hirvitournedos, perunasosetta ja karamellisoituja kasviksia

Hirvitournedoksen lisäkkeenä tarjotaan perunasosetta ja karamellisoituja kasviksia.

2.10.2003 13:18

Ainekset

  • <b>Hirvitournedos:</b>

  • 800 g

    hirven sisäfileetä

  • 4 siivua

    pekonia

  • <b>Perunasose:</b>

  • 1/4

    juuriselleriä

  • 2

    salottisipulia

  • 2

    rosamundaperunaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa ja pippuria

  • tuoreita yrttejä (esim. timjamia, laakerinlehtiä, rakuunaa)

  • 1-2 rkl

    voita

  • <b>Karamellisoituja kasviksia:</b>

  • 200 g

    pikkuporkkanoita

  • 200 g

    pieniä sipuleita

  • 1-2 rkl

    fariinisokeria

  • 4 rkl

    voita

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 0,5 dl

    vettä

Valmistusohjeet

  1. <b>Hirvitournedos:</b> Puhdista filee ja leikkaa se neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja kääräise jokaisen pihvin ympärille pekoni viipale. Voit kiinnittää viipaleen tarvittaessa hammastikulla. Paista pihvejä pannulla voissa n. 2-3 minuuttia/puoli. Jatka kypsennystä vielä uunissa 175 asteessa 4-5 minuuttia.

  2. <b>Perunasose:</b> Pilko sipulit, perunat ja selleri. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä ja lisää kattilaan vettä niin, että vihannekset peittyvät juuri ja juuri. Lisää kattilaan tuoreet yrtit nipuksi sidottuna sekä ripaus suolaa. Keitä juurekset kypsiksi, nosta yrttinippu pois ja kaada keitinvesi talteen. Soseuta juurekset ja lisää lientä niin, että soseesta tulee sopivan paksuista. Sekoita joukkoon voi sekä hieman pippuria. Tarkista maku. Tarjoile.

  3. <b>Karamellisoituja kasviksia:</b> Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin saada väriä ja lisää pannulle esikeitetyt vihannekset sekä valkosipulin kynsi puristettuna. Lisää tilkka vettä ja hauduta vihannekset pehmeiksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit