Hirvitournedos, perunasosetta ja karamellisoituja kasviksia

Hirvitournedoksen lisäkkeenä tarjotaan perunasosetta ja karamellisoituja kasviksia.

Ainekset

Hirvitournedos:
800 g
hirven sisäfileetä
4 siivua
pekonia
Perunasose:
1/4
juuriselleriä
2
salottisipulia
2
rosamundaperunaa
2
valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
tuoreita yrttejä (esim. timjamia, laakerinlehtiä, rakuunaa)
1-2 rkl
voita
Karamellisoituja kasviksia:
200 g
pikkuporkkanoita
200 g
pieniä sipuleita
1-2 rkl
fariinisokeria
4 rkl
voita
1
valkosipulin kynsi
0,5 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Hirvitournedos:
    Puhdista filee ja leikkaa se neljäksi pihviksi. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja kääräise jokaisen pihvin ympärille pekoni viipale. Voit kiinnittää viipaleen tarvittaessa hammastikulla.

    Paista pihvejä pannulla voissa n. 2-3 minuuttia/puoli. Jatka kypsennystä vielä uunissa 175 asteessa 4-5 minuuttia.

  2. Perunasose:
    Pilko sipulit, perunat ja selleri. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä ja lisää kattilaan vettä niin, että vihannekset peittyvät juuri ja juuri. Lisää kattilaan tuoreet yrtit nipuksi sidottuna sekä ripaus suolaa. Keitä juurekset kypsiksi, nosta yrttinippu pois ja kaada keitinvesi talteen.

    Soseuta juurekset ja lisää lientä niin, että soseesta tulee sopivan paksuista. Sekoita joukkoon voi sekä hieman pippuria. Tarkista maku. Tarjoile.

  3. Karamellisoituja kasviksia:
    Sulata voi pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin saada väriä ja lisää pannulle esikeitetyt vihannekset sekä valkosipulin kynsi puristettuna. Lisää tilkka vettä ja hauduta vihannekset pehmeiksi. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoile.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää