Kasvissamosat ja omenachutney

Kasvissamosat ja omenachutney maistuvat herkullisilta yhdessä.

8.10.2003 9:31

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 300 g

    vehnäjauhoja

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 4 rkl

    öljyä

  • n. 1 dl

    vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 1/2 kg

    perunoita

  • 1/2

    kukkakaali

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 1

    vihreä chili hienonnettuna

  • 1 tl

    jauhettua korianteria

  • 1/2 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    garam masalaa

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 1-2 rkl

    sitruunamehua

  • 3 rkl

    tuoretta korianteria hienonnettuna

  • öljyä uppopaistamiseen

  • <b>Chutney:</b>

  • 1/2 kg

    omenoita

  • 1

    pieni sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1/2

    punainen tuore chili

  • 1/2 dl

    omenaviinietikkaa

  • 1 dl

    sokeria

  • 0,5 tl

    suolaa

  • 2 tl

    hienonnettua tuoretta inkivääriä

  • 1 tl

    currya

  • 1 dl

    vettä

  • 1 tl

    kurkumaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Taikina:</b> Siivilöi jauhot ja suola kulhoon. Hiero sekaan öljy. Sekoita joukkoon vesi vähitellen niin että seos muuttuu kiinteäksi taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja alusta noin 5 min. Anna levätä peitettynä 30-60 min.

  2. <b>Täyte:</b> Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ja leikkaa noin 1 cm kuutioiksi. Kiehauta kukkakaalin nuput suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä nopeasti esim. kylmässä vedessä ja valuta. Kuumenna öljy pannussa ja lisää sipuli, inkivääri ja chili. Kypsennä 5-6 min. Lisää loput mausteet sekä suola ja kypsennä vielä hetki. Lisää perunat, kukkakaali ja sitruunan mehu. Kypsennä muutama minuutti. Siirrä kattila pois lämmöltä, lisää tuore korianteri ja tarkista maku.

  3. Jaa taikina 9 palloksi ja kauli ne halkaisijaltaan n. 18 cm pyörylöiksi. Leikkaa pyörylät kahtia ja sivele reunat kylmällä vedellä. Laita täytettä 1 rkl keskelle. Taittele kolmioiksi. Painele reunat tiiviisti kiinni.

  4. Kuumenna öljy leveässä syvässä pannussa (esim. wokissa) 190-asteiseksi. Tarkista lämpötila leipäkuutiolla. Kun se ruskistuu 40 sekunnissa, öljy on oikean lämpöistä. Kypsennä muutama samosa kerrallaan kullanruskeiksi kerran kääntäen. (n. 5 min.) Valuta talouspaperilla ja tarjoa chutneyn kanssa.

  5. <b>Chutney:</b> Kuori omenat ja poista siemenkota, leikkaa lohkoiksi. Viipaloi sipuli ja valkosipuli. Hienonna chili. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi silloin tällöin hämmentäen. Anna kiehua hiljalleen noin tunti. Hämmennä silloin tällöin. Jäähdytä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit