Ainekset
6
kananrintaa
250 g
maustamatonta jogurttia
2 rkl
garam masalaa
1 dl
öljyä
3
sipulia
4 cm
pala inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä
2
vihreää chiliä
1 rkl
korianterin siemeniä
2 rkl
kuminan siemeniä
1 tl
mustapippuria
3 tl
suolaa
500 g
basmatiriisiä
1 dl
rusinoita
3 g
sahramia
3 dl
kanalientä
50 g
mantelilastuja paahdettuina
koristeeksi tuoretta korianteria
<b>Lassi:</b>
7,5 dl
maustamatonta jogurttia
4
jääpalaa
1 tl
suolaa (tai sokeria jos valmistat makean lassin)
kylmää vettä
Valmistusohjeet
Leikkaa kanat reiluiksi paloiksi ja kaada päälle jogurtti, johon on sekoitettu garam masala -jauhe. Sekoita hyvin ja anna marinoitua noin 3 tuntia tai yli yön.
Kuumenna n. 3 rkl öljyä pannussa ja lisää pannulle 2 hienonnettua sipulia, inkivääri, hienonnettu valkosipuli ja puolet hienonnetusta chilistä. Kuullota pehmeiksi. Lisää korianterin ja kuminan siemenet. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon riisi ja rusinat.
Liota sahrami 3 dl kiehuvaa vettä ja lisää pannulle. Lisää myös kanaliemi. Peitä pannu kannella, laske lämpöä ja hauduta 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä.
Nosta kanat jogurtista. Ripottele kanapalojen päälle suolaa ja kuumenna toiset 3 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista kanapalat ja lisää riisipannulle. Sekoita ainekset sekaisin ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes kana on kypsää.
Leikkaa 1 sipuli viipaleiksi. Kuullota se lopussa öljyssä rapeaksi. Lisää paahdetut mantelilastut, pyöräytä pari kertaa ja valuta seos talouspaperin päällä. Viimeistele biryani sipuli-manteliseoksella sekä jäljelle jääneellä hienonnetulla chilillä ja tuoreella korianterilla.
Lassi: Murskaa jääpalat tehosekoittimessa. Lisää jogurtti, vesi ja suola/sokeri. Anna pyöriä tehosekoittimessa minuutin verran. Tarjoa kylmänä.