Kanabiryani ja lassi

Intialaisen kanabiryanin seuraksi sopii raikas lassi-juoma.

Ainekset

6
kananrintaa
250 g
maustamatonta jogurttia
2 rkl
garam masalaa
1 dl
öljyä
3
sipulia
4 cm
pala inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä
2
vihreää chiliä
1 rkl
korianterin siemeniä
2 rkl
kuminan siemeniä
1 tl
mustapippuria
3 tl
suolaa
500 g
basmatiriisiä
1 dl
rusinoita
3 g
sahramia
3 dl
kanalientä
50 g
mantelilastuja paahdettuina
koristeeksi tuoretta korianteria
Lassi:
7,5 dl
maustamatonta jogurttia
4
jääpalaa
1 tl
suolaa (tai sokeria jos valmistat makean lassin)
kylmää vettä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa kanat reiluiksi paloiksi ja kaada päälle jogurtti, johon on sekoitettu garam masala -jauhe. Sekoita hyvin ja anna marinoitua noin 3 tuntia tai yli yön.
  2. Kuumenna n. 3 rkl öljyä pannussa ja lisää pannulle 2 hienonnettua sipulia, inkivääri, hienonnettu valkosipuli ja puolet hienonnetusta chilistä. Kuullota pehmeiksi. Lisää korianterin ja kuminan siemenet. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon riisi ja rusinat.
  3. Liota sahrami 3 dl kiehuvaa vettä ja lisää pannulle. Lisää myös kanaliemi. Peitä pannu kannella, laske lämpöä ja hauduta 20 min. Lisää tarvittaessa nestettä.
  4. Nosta kanat jogurtista. Ripottele kanapalojen päälle suolaa ja kuumenna toiset 3 rkl öljyä paistinpannulla. Ruskista kanapalat ja lisää riisipannulle. Sekoita ainekset sekaisin ja keitä n. 5 minuuttia, kunnes kana on kypsää.

  5. Leikkaa 1 sipuli viipaleiksi. Kuullota se lopussa öljyssä rapeaksi. Lisää paahdetut mantelilastut, pyöräytä pari kertaa ja valuta seos talouspaperin päällä. Viimeistele biryani sipuli-manteliseoksella sekä jäljelle jääneellä hienonnetulla chilillä ja tuoreella korianterilla.

  6. Lassi:
    Murskaa jääpalat tehosekoittimessa. Lisää jogurtti, vesi ja suola/sokeri. Anna pyöriä tehosekoittimessa minuutin verran. Tarjoa kylmänä.

Kommentit

    Näytä lisää