Passionhedelmävanukas

Passionhedelmävanukkaassa yhdistyvät raikkaus ja makeus.

Ainekset

4,5 dl
kuohukermaa
50 g
hienoa sokeria
2
limen mehu ja raastettu kuori
2 rkl
makeaa jälkiruokaviiniä, likööriä tai sherryä
5
passionhedelmää
Tarjoiluun tomusokeria ja mantelikeksejä

Valmistusohjeet

  1. Laita kerma ja sokeri kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri on liuennut kermaan. Lisää lämpöä ja keitä 5 minuuttia. Varo, että seos ei pala pohjaan.
  2. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella 2 min. Lisää limen mehu ja raastettu kuori sekä alkoholi. Vatkaa vielä 2 minuuttia. Jäähdytä 1 tunti tai kunnes seos alkaa hiljalleen hyytyä.
  3. Puolita 4 passion hedelmää ja lusikoi siemenet ja hedelmäliha kulhoon. Sekoita irtonaiseksi. Vatkaa kermaseokseen. Kaada seos neljään annosastiaan, esim. laseihin. Jäähdytä 2 tuntia tai yön yli.
  4. Koristele yhden passionhedelmän siemenillä. (Koristele tomusokerilla ja tarjoile keksien kera.) Tällä reseptillä valmistuu löysää lusikoitavaa vanukasta.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit