Poronpotkaa ja säräjuureksia

Poronpotkaa höystävät uunissa paistetut säräjuurekset.

Ainekset

4 kpl
poronpotkaa
3 kpl
valkosipulin kynttä
1 kpl
sipuli
2 kpl
laakerinlehteä
1 kpl
rosmariinin oksa
muutama timjamin oksa
suolaa
2 dl
punaviiniä
voisulaa
Säräjuurekset:
8 kpl
perunaa
2 kpl
sipulia
1/2
lanttu
2 kpl
porkkanaa
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria
siirappia

Valmistusohjeet

  1. Laita potkat kylmään veteen, kiehauta ja kuori pinnalle kertynyt vaahto pois. Vettä saa olla sen verran, että potkat peittyy. Lisää suola, mausteet ja punaviini. Keitä kunnes potkat ovat kypsiä eli liha irtoaa luusta (n. 1 -1,5 tuntia). Jäähdytä potkat liemessään.
  2. Valmista säräjuurekset. Paloittele juurekset reilun kokoisiksi paloiksi. Kuullota voissa pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja siirapilla. Laita juurekset isoon uunivuokaan. Sivele jäähtyneiden potkien pinta voisulalla ja laita ne säräjuuresten päälle uunivuokaan. Kypsennä 160-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

  3. Potkien keittoliemestä voit valmistaa kastikkeen suurustamalla siivilöity liemi maizenalla. Voit vielä parannella kastiketta lorauksella kermaa ja lusikallisella mustaherukkahyytelöä.

Kommentit

    Näytä lisää