Savustetut poronfileet katajanmarjakastikkeella

Savustetut poronfileet saavat herkullisen katajanmarjakastikkeen.

Ainekset

800 g
poron fileetä
kotiuuniin sopiva savustuspussi
suolaa ja pippuria
Katajanmarjakastike:
3 dl
kermaa
suolaa
2 rkl
voita
10
katajanmarjaa
(maissijauhoja suurustamiseen)
3 dl
hyvää kokoonkeitettyä liha- tai riistalientä
Perunat:
1 kg
puikulaperunoita
lehtipersiljaa
suolaa ja pippuria
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
siirappia

Valmistusohjeet

  1. Ruskista lihojen pinta kiinni pannulla. Hiero suolaa ja pippuria lihan pintaan ja laita fileet uuniin sopivaan savustuspussiin. Kuumenna uunipussin ohjeen mukaan. Anna fileiden savustua 10-15 minuuttia. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen pussin avaamista. Leikkaa fileet viipaleiksi.

  2. Valmista kastike. Kiehauta lihaliemi. Lisää kerma ja 2 ruokalusikallista voita ja kymmenen katajanmarjaa. Halutessasi voit lisätä tilkan Giniä. Kiehauta ja tarkista maku. Suurusta tarvittaessa.

  3. Kuori puikulaperunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Sekoita oliiviöljyyn siirappi ja mausteet. Kaada kastike kuumien kypsien perunoiden joukkoon. Anna perunoiden maustua lämpimässä kannen alla noin 10 min. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa.

Kommentit

    Näytä lisää