Savustetut poronfileet katajanmarjakastikkeella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Savustetut poronfileet katajanmarjakastikkeella

Savustetut poronfileet saavat herkullisen katajanmarjakastikkeen.

8.10.2003 13:49

Ainekset

  • 800 g

    poron fileetä

  • kotiuuniin sopiva savustuspussi

  • suolaa ja pippuria

  • <b>Katajanmarjakastike:</b>

  • 3 dl

    kermaa

  • suolaa

  • 2 rkl

    voita

  • 10

    katajanmarjaa

  • (maissijauhoja suurustamiseen)

  • 3 dl

    hyvää kokoonkeitettyä liha- tai riistalientä

  • <b>Perunat:</b>

  • 1 kg

    puikulaperunoita

  • lehtipersiljaa

  • suolaa ja pippuria

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    siirappia

Valmistusohjeet

  1. Ruskista lihojen pinta kiinni pannulla. Hiero suolaa ja pippuria lihan pintaan ja laita fileet uuniin sopivaan savustuspussiin. Kuumenna uunipussin ohjeen mukaan. Anna fileiden savustua 10-15 minuuttia. Anna fileiden vetäytyä hetki ennen pussin avaamista. Leikkaa fileet viipaleiksi.

  2. Valmista kastike. Kiehauta lihaliemi. Lisää kerma ja 2 ruokalusikallista voita ja kymmenen katajanmarjaa. Halutessasi voit lisätä tilkan Giniä. Kiehauta ja tarkista maku. Suurusta tarvittaessa.

  3. Kuori puikulaperunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä. Sekoita oliiviöljyyn siirappi ja mausteet. Kaada kastike kuumien kypsien perunoiden joukkoon. Anna perunoiden maustua lämpimässä kannen alla noin 10 min. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit