Paahdettu omena-kurpitsakeitto

Käytä syksyn satoa tähän omena-kurpitsakeittoon.

Ainekset

500 g
kurpitsaa kuutioituna
4 rkl
hunajaa
1
sipuli hienonnettuna
3
hapokasta omenaa kuutioituna
4 dl
kasvis- tai kanalientä (lisää tarvittaessa vettä niin, että kasvikset peittyvät)
1 dl
kermaa
2 rkl
voita
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Pyörittele kurpitsakuutiot hunajassa ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullankeltaisia.
  2. Kuullota sipulisilppu voissa pehmeäksi kattilassa tai kasarissa. Lisää paahdetut kurpitsakuutiot ja kuullota vielä pari minuuttia. Kaada mukaan kanaliemi ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää kerma ja omenakuutiot. Keitä vielä 5 minuuttia.
  3. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja paranna se voilla sekä mausta suolalla ja pippurilla.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää