Maksapasteijaa ja hapanomenapyreetä

Broilerinmaksapasteija tarjoillaan hapanomenapyreen kera.

Ainekset

400 g
broilerinmaksaa
5
salottisipulia hienonnettuna
1
valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5 dl
konjakkia
1,5 dl
madeiraa tai port-viiniä
350 g
suolatonta voita
4
kananmunaa
suolaa ja pippuria
tuoretta basilikaa hienonnettuna
Hapanomenapyree:
3
omenaa kuutioituna
0,5 dl
fariinisokeria
2 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Pasteija:
    Sulata pannulla kaksi ruokalusikallista voita ja kuullota salottisipulisilppua ja valkosipulia noin 6 minuuttia. Kaada pannulle konjakki ja port-viini. Keitä nestettä kokoon, kunnes jäljellä on noin 0,5 dl. Nosta kattilaliedeltä odottamaan jatkoa.
  2. Paista maksat nopeasti pannulla parissa ruokalusikallisessa voita. Soseuta maksat tehosekoittimessa. Kaada mukaan kokoon keitetty sipuli-alkoholiseos. Anna koneen pyöriä ja lisää kananmunat yksitellen. Mausta seos 1 ruokalusikallisella suolaa ja 1 teelusikallisella pippuria. Lopuksi kaada mukaan sulatettu voi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

    Siivilöi seos ja kaada terriinivuokaan. Laita väliin tuoretta basilikaa hienonnettuna. Kypsennä vesihauteessa 150-asteisessa uunissa 1 tunti ja 20 minuuttia.
  3. Hapanomenapyree:
    Sulata voi kattilassa ja lisää omenat ja sokeri. Kuullota kunnes omenat pehmenevät ja sokeri alkaa sulaa. Kaada mukaan etikka ja keitä kasaan kunnes etikka on haihtunut lähes kokonaan. Jos omenat eivät ole täysin pehmeitä, lisää vähän vettä ja hauduta ne lopullisesti pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää