Sorsanrintaa ja paistettua omenaa omenakastikkeella

Sorsanrinta tarjotaan paistetun omenan ja omenakastikkeen kera.

9.10.2003 15:14

Ainekset

  • 4

    sorsan rintaleikettä (rintalasta mukana)

  • suolaa ja pippuria

  • 4

    omenaa kuorittuina ja siemenkota poistettuna

  • 3 dl

    punaviiniä

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 1 rkl

    sokeria

  • voita

  • timjamia

Valmistusohjeet

  1. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla. Sulata 2 ruokalusikallista voita pannulla ja ruskista rinnat molemmin puolin, nahkapuoli ensin. Nosta rinnat uunipellille tai uunivuokaan. Kypsennä rinnat 200-asteisessa uunissa, noin 6 minuuttia, hetki ennen tarjoilua.

  2. Laita samalle pannulle, millä paistoit sorsanrinnat, sipuli ja timjami. Kuullota hetki ja kaada joukkoon punaviini. Keitä kasaan kunnes jäljellä on noin 1 dl. Nosta pannu liedeltä.

  3. Leikkaa omenat renkaiksi (säästä päädyt). Kuumenna paistinpannu ja lisää sokeri. Kun sokeri on sulanut ja alkaa karamellisoitua (eli saada väriä), lisää 2 ruokalusikallista voita. Paista omenarenkaat sokerissa molemmin puolin. Nosta renkaat pois pannulta ja aseta sivuun.

  4. Kaada pannuun omenien päädyt ja kokoon keitetty punaviini. Kiehauta, hauduta hetki ja siivilöi. Kiillota kastike parilla ruokalusikallisella voita ja tarkista maku. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit