Pekoniin kääritty sorsa ja juuresgratiini

Sorsa paistuu meheväksi, kun se kääritään pekoniin.

Ainekset

2
sorsaa (yht. n.1,5 kg)
suolaa
tuoretta timjamia
2
sipulia
sitruunamehua
1 pkt
pekonia
punaviiniä
1-2 rkl
maizenaa suurustamiseen
Juuresgratiini:
4
perunaa
2
porkkanaa
1/2
lanttu
suolaa ja pippuria
tuoretta rakuunaa ja persiljaa
3-4 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa sorsa hyvin sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sisälle suolaa ja tuoretta timjamia. Täytä lohkotuilla sipuleilla. Laita sorsa uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Lorauta vuoan pohjalle punaviiniä.

    Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sivele sorsia paiston aikana paistoliemellä.
  2. Kastike:

    Siivilöi liemi, lisää kylmää vettä tai punaviiniä ja suurusta maizenalla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  3. Juuresgratiini:

    Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki mausteet. Lado uunivuokaan, kaada päälle kerma (niin että perunat lähes peittyvät) ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti.
  4. Juomasuositukset

    La Celia Pinot Noir

Kommentit

    Näytä lisää