Pekoniin kääritty sorsa ja juuresgratiini - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pekoniin kääritty sorsa ja juuresgratiini

Sorsa paistuu meheväksi, kun se kääritään pekoniin.

14.10.2003 16:00

Ainekset

  • 2

    sorsaa (yht. n.1,5 kg)

  • suolaa

  • tuoretta timjamia

  • 2

    sipulia

  • sitruunamehua

  • 1 pkt

    pekonia

  • punaviiniä

  • 1-2 rkl

    maizenaa suurustamiseen

  • <b> Juuresgratiini:</b>

  • 4

    perunaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1/2

    lanttu

  • suolaa ja pippuria

  • tuoretta rakuunaa ja persiljaa

  • 3-4 dl

    kermaa

Valmistusohjeet

  1. Kuivaa sorsa hyvin sisä- ja ulkopuolelta. Hiero sisälle suolaa ja tuoretta timjamia. Täytä lohkotuilla sipuleilla. Laita sorsa uunivuokaan ja peitä pekoniviipaleilla. Lorauta vuoan pohjalle punaviiniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista n. 30 minuuttia. Sivele sorsia paiston aikana paistoliemellä.

  2. <b> Kastike:</b> Siivilöi liemi, lisää kylmää vettä tai punaviiniä ja suurusta maizenalla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  3. <b> Juuresgratiini:</b> Leikkaa juurekset ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon kaikki mausteet. Lado uunivuokaan, kaada päälle kerma (niin että perunat lähes peittyvät) ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti.

  4. <b>Juomasuositukset</b> La Celia Pinot Noir

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit