Puolukkajäätelöä ja kinuskikastiketta

Kirpeän puolukkajäätelön seuraksi sopii makea kinuskikastike.

Ainekset

3
kananmunaa
1,5 dl
tomusokeria
3 dl
kuohukermaa
1 l
puolukoita
1,5 dl
sokeria
2-4 cl
puolukka- tai sitruslikööriä
Kinuskikastike:
2 dl
kuohu- tai kahvikermaa
1 dl
sokeria
1 dl
siirappia
1 tl
vaniljasokeria
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Jäätelö:
    Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja siivilöity tomusokeri vaahdoksi. Vatkaa erikseen valkuaiset vaahdoksi sekä kerma vaahdoksi. Valkuaisvaahdon tulee olla niin kovaa, ettei se putoa kulhosta, kun käännät sen ylösalaisin. Lisää keltuaisvaahtoon valkuaisvaahto sekä kermavaahto.

    Survo puolukat, lisää sokeri ja alkoholi. Sekoita massaan. Pakasta jäätelömassa. Sekoita pari kertaa pakastuksen aikana, jotta jäätelön rakenteesta tulee hyvä. Tarjoa kinuskikastikkeen kera.

  2. Kinuskikastike:
    Laita kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpö ja keitä koko ajan sekoittaen noin 5 min. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeen joukkoon voi ja vaniljasokeri.

Kommentit

    Näytä lisää