Borssikeitto à la Hans Välimäki

Hans Välimäen borssikeitto poreilee hellalla pari tuntia, jolloin sen maut pehmenevät.

Ainekset

4 rkl
voita/oliiviöljyä
1
pieni kaali tai puolikas isommasta
2
sipulia
10 cm
pala purjosipulia
1
porkkana
1/4
juuriselleriä
4
punajuurta
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
tomaattipyreetä
1 l
kasvis- tai lihalientä
2
tuoretta timjamin oksaa
2
laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
0,5 dl
vadelmaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
smetanaa tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali ja muut vihannekset. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi.
  2. Kuumenna isossa kattilassa tilkka öljyä tai nokare voita.
    Lisää tomaattipyree, kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.

  3. Lisää timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät.
  4. Keitä hiljalleen pari tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja tarkista maku. Tarjoile keitto smetanan kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää