Borssikeitto à la Hans Välimäki - Reseptit - Ilta-Sanomat

Borssikeitto à la Hans Välimäki

Hans Välimäen borssikeitto poreilee hellalla pari tuntia, jolloin sen maut pehmenevät.

15.10.2003 9:01

Ainekset

  • 4 rkl

    voita/oliiviöljyä

  • 1

    pieni kaali tai puolikas isommasta

  • 2

    sipulia

  • 10 cm

    pala purjosipulia

  • 1

    porkkana

  • 1/4

    juuriselleriä

  • 4

    punajuurta

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 l

    kasvis- tai lihalientä

  • 2

    tuoretta timjamin oksaa

  • 2

    laakerinlehteä

  • suolaa ja pippuria

  • 0,5 dl

    vadelmaviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)

  • smetanaa tarjoiluun

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali ja muut vihannekset. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi.

  2. Kuumenna isossa kattilassa tilkka öljyä tai nokare voita. Lisää tomaattipyree, kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.

  3. Lisää timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät.

  4. Keitä hiljalleen pari tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja tarkista maku. Tarjoile keitto smetanan kera. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit