Pot au feu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pot au feu

Pot au feu on ranskalainen lihapata.

15.10.2003 9:09

Ainekset

  • 6-8

    viipaletta häränhäntää

  • 5

    perunaa

  • 3

    porkkanaa

  • 3

    varsisellerin oksaa

  • 4

    salottisipulia

  • 2-3

    valkosipulin kynttä

  • 3

    neilikkaa

  • 4

    laakerinlehteä

  • 3

    timjamin oksaa

  • suolaa ja pippuria

  • vettä

  • voita ja öljyä

Valmistusohjeet

  1. Laita härän hännät kylmään veteen mausteiden sekä kokonaisten salottisipulien kera ja keitä liha kypsäksi (1-2 riippuen häntien koosta). Kuori pinnalle nouseva vaahto. Nosta hännät pois liemestä ja siivilöi liemi.

  2. Paloittele perunat, porkkanat sekä varsiselleri. Sulata kattilassa tai padassa nokare voita ja kuullota juureksia hetki. Lisää pataan härän hännät sekä siivilöity liemi.

  3. Hauduta vihannekset kypsiksi liedellä tai uunissa. Tarkista maku ja tarjoile padan seurana esimerkiksi etikkaan säilöttyjä syksyn vihanneksia. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit