Lohicarbonara tuorepastasta

Lohicarbonara maistuu parhaimmalta itse tehdyn pastan kanssa.

Ainekset

Pastataikina:
500 g
durumjauhoja
(1/2 tl suolaa)
1 rkl
oliiviöljy
4
kananmunaa
6
keltuaista
Carbonara:
400 g
lohta
suolaa
sokeria
valkopippuria
tuoretta timjamia
1
sitruunan mehu
1
iso sipuli
2 dl
kermaa
suolaa ja pippuria
ruohosipulia hienonnettuna
100 g
parmesan-raastetta
4
keltuaista
2 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
50 g
mätiä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pastataikina: Laita jauhot, suola ja oliiviöljy yleiskoneeseen ja sekoita muutama sekunti. Lisää munat yksitellen ja sitten munankeltuaiset ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu irtonainen pallo. Hiero taikinaa käsin leivinalustalla, kunnes se on aivan tasainen ja pehmeä.
  2. Leikkaa pasta kahdeksaan palaan ja kiedo kelmuun. Anna levätä noin 20 minuuttia kylmässä. Pastataikinan voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
  3. Kauli taikinapala littanaksi, säädä pastakone isoimmalle välille ja pyöräytä taikina sen läpi. Taittele ja toista muutama kerta. Säädä kone keskiasentoon ja toista. Lopuksi hienoimmalle tai melkein. Ja niin kädessäsi on loistavaa pastalevyä, josta voit tehdä lasagnea, tagliatellea, ravioleja, tortellineja, fusilleja, tai mitä tahansa. Mitä tahansa siitä sitten teetkin, asettele ne pyyheliinalle odottamaan minuutin, kahden keittämistä.
  4. Puhdista lohi ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset. Kaada lohikuutioiden päälle ja sekoita hyvin. Anna marinoitua puolisen tuntia.

    Silppua sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää kerma ja suolaa ja pippuria.
  5. Kiehauta pasta suolalla ja oliiviöljyllä maustetussa vedessä. Sekoita kuuman pastan joukkoon kerma-sipuli seos, johon on sekoitettu parmesaani sekä marinoidut lohikuutiot.
  6. Koristele timjamilla ja mädillä. Aseta keltuaiset kuoren puolikkaissa jokaisen ruokailijan lautaselle. Jokainen voi itse sekoittaa keltuaisen pastan joukkoon.

    Huom! Tuorepastan voi hyvin pakastaa. Pakkasesta pastan voi nostaa suoraan kiehuvan veteen.

Kommentit

    Näytä lisää