Pinaattikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Pinaattikeitto

Pinaattikeitto tarjotaan perinteisesti keitettyjen kananmunien kanssa.

22.10.2003 11:47

Ainekset

  • 300 g

    tuoretta pinaattia (tai vastaava määrä nokkosia)

  • 2 rkl

    voita

  • 1

    iso rosamundaperuna

  • 1

    sipuli

  • 2 dl

    ranskankermaa

  • 8 dl

    maitoa

  • suolaa ja valkopippuria

  • ripaus maustepippuria

Valmistusohjeet

  1. Ryöppää pinaattia suolalla maustetussa vedessä 2-3 min. Siivilöi pinaatit ja jäähdytä se jäävedessä, jotta maku ja värit säilyvät. Silppua pinaatinlehdet pieniksi. Kuullota silppu sipulisilpun kanssa voissa kattilassa.

  2. Lisää maito ja pieneksi paloiteltu peruna, anna kiehua muutama minuutti kunnes peruna on kypsää. Soseuta keitto ja lisää ranskankerma. Mausta keitto suolalla ja pippurilla sekä maustepippurilla.

  3. Tarjoa keitettyjen kananmunien tai esim. valkosipulilla maustetun tuorejuuston kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit