Pinaattikeitto

Pinaattikeitto tarjotaan perinteisesti keitettyjen kananmunien kanssa.

Ainekset

300 g
tuoretta pinaattia (tai vastaava määrä nokkosia)
2 rkl
voita
1
iso rosamundaperuna
1
sipuli
2 dl
ranskankermaa
8 dl
maitoa
suolaa ja valkopippuria
ripaus maustepippuria

Valmistusohjeet

  1. Ryöppää pinaattia suolalla maustetussa vedessä 2-3 min. Siivilöi pinaatit ja jäähdytä se jäävedessä, jotta maku ja värit säilyvät. Silppua pinaatinlehdet pieniksi. Kuullota silppu sipulisilpun kanssa voissa kattilassa.
  2. Lisää maito ja pieneksi paloiteltu peruna, anna kiehua muutama minuutti kunnes peruna on kypsää. Soseuta keitto ja lisää ranskankerma. Mausta keitto suolalla ja pippurilla sekä maustepippurilla.
  3. Tarjoa keitettyjen kananmunien tai esim. valkosipulilla maustetun tuorejuuston kera.

Kommentit

    Näytä lisää