Minipizzat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Minipizzat

Minipizzat ovat hyvä tarjottava esimerkiksi tupaantuliaisiin.

24.10.2003 12:04

Ainekset

  • 2 dl

    vettä

  • 1-2 tl

    suolaa

  • 3-4 rkl

    oliiviöljyä

  • 50 g

    hiivaa

  • 5 dl

    vehnäjauhoja

  • <b>Täyte:</b>

  • 4

    tomaattia

  • 5 rkl

    tomaattipyreetä

  • 0,5 dl

    ketsuppia

  • 2 rkl

    tuoretta basilikaa hienonnettuna

  • 1 rkl

    tuoretta timjamia hienonnettuna

  • 1-2 tl

    sokeria

  • 2

    valkosipulin kynttä

  • suolaa ja pippuria

  • oliiviöljyä

  • 1

    sipuli

  • 2 dl

    raastettua emmentalia tai mozzarellaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Pohja:</b> Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen ja lisää jauhoja vähitellen. Lisää lopuksi oliiviöljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota hetki liinan alla. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai lasilla pieniä pyöreitä pizzapohjia.

  2. <b>Täyte:</b> Hienonna sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä kasarissa. Lisää tomaattipyree, ketsuppi ja yrtit. Sekoittele hieman. Mausta seos ja hauduta n. 2 minuuttia.

  3. Levitä kastiketta tasaisesti pizzapohjille ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista pizzoja 12-15 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit