Porkkanashotti ja grissinit

Porkkanashotti ja grissinit sopivat hyvin yhteen.

Ainekset

2
porkkana
1
iso Rosamunda-peruna
1/2
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1 tl
viinietikkaa
3 dl
vettä tai kasvislientä
suolaa ja pippuria
1/2 tl
piparkakkumaustetta
1 rkl
voita
2 dl
maitoa vaahdotettuna (voit maustaa maidon suolalla ja pippurilla sekä valkosipulilla)
Grissinit:
15 g
hiivaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
1 dl
vettä
100 g
vehnäjauhoja
100 g
hiivaleipäjauhoja
2
valkosipulinkynttä
voiteluun: 1 rkl voita ja 1 rkl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Porkkanashotti:
    Kuori ja pilko vihannekset. Keitä vedessä kypsiksi. Kaada osa keitinliemestä talteen ja soseuta keitto. Lisää lientä tarvittaessa. Mausta keitto, lisää voi ja kiehauta. Tarkista maku. Tällä reseptillä tulee 4 lasillista keittoa alkuruoaksi.

    Voit tuplata reseptin, jos haluat tehdä kunnon lautaselliset soppaa 4:lle hengelle. Jos haluat, voit lorauttaa lasin pohjalle 1-2 cl viinaa valintasi mukaan. Voit myös maustaa viinan itse esim. rosmariinilla tai rakuunalla.

  2. Grissinit:
    Sekoita sokeri, suola, sekä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Purista sekaan valkosipulin kynnet. Lisää jauhot pienissä erissä, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Nosta taikina leivontapöydälle ja pyöräytä siitä yksi leipä.

    Anna taikinan levätä pöydällä liinan alla n.10 minuuttia. Jaa taikina 30 osaan ja leivo näistä ohuita, noin puolen sentin paksuisia pitkiä tikkuja. Nosta tikut öljytylle paistopellille. Peitä liinalla ja anna levätä n.10 minuuttia. Voitele tikut öljyn ja voin seoksella ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes tikut ovat kauniin värisiä.

Kommentit

    Näytä lisää