Ainekset
200 g
siikafileetä
suolaa
valkopippuria
tilliä
maustepippuria
sokeria
sushiriisiä (resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta)
2 arkkia
nori-merilevää
bambumatto
<b>Rapurullat:</b>
200 g
katkarapuja kuorittuina
1 dl
majoneesia
2 rkl
ruohosipulia
tilliä
suolaa ja pippuria
(mätiä)
sushiriisiä
2 arkkia
nori-merilevää
bambumatto
Valmistusohjeet
<b>Siikarullat:</b> Mausta siikafilee tasaisesti ja anna graavaantua tunti pari jääkaapissa. Keitä sushiriisi. Pyyhi maustunut siikafilee puhtaaksi mausteista ja leikkaa se ohuiksi ja pitkiksi suikaleiksi pituussuunnassa. Laita leväarkki kostutetulle bambumatolle ja levitä päälle sushiriisiä tasainen kerros. Painele sormella riisiin vako ja nosta siihen kalasuikale. Kääri rullalle bambumaton avulla. laikkaa viipaleiksi ja tarjoile sushilisäkkeiden kera.
<b>Rapurullat:</b> Hienonna katkaravut, tilli ja ruohosipuli hienoksi veitsellä ja sekoita ne majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä sushiriisi ja valmista kuten edellä tiukaksi rullaksi. Tarjoile kuten siikarullat. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki