Siika- ja rapurullat

Tarjoa siika- ja rapurullat wasabin ja soijan kera.

31.10.2003 14:53

Ainekset

  • 200 g

    siikafileetä

  • suolaa

  • valkopippuria

  • tilliä

  • maustepippuria

  • sokeria

  • sushiriisiä (resepti löytyy Ruokalan reseptiarkistosta)

  • 2 arkkia

    nori-merilevää

  • bambumatto

  • <b>Rapurullat:</b>

  • 200 g

    katkarapuja kuorittuina

  • 1 dl

    majoneesia

  • 2 rkl

    ruohosipulia

  • tilliä

  • suolaa ja pippuria

  • (mätiä)

  • sushiriisiä

  • 2 arkkia

    nori-merilevää

  • bambumatto

Valmistusohjeet

  1. <b>Siikarullat:</b> Mausta siikafilee tasaisesti ja anna graavaantua tunti pari jääkaapissa. Keitä sushiriisi. Pyyhi maustunut siikafilee puhtaaksi mausteista ja leikkaa se ohuiksi ja pitkiksi suikaleiksi pituussuunnassa. Laita leväarkki kostutetulle bambumatolle ja levitä päälle sushiriisiä tasainen kerros. Painele sormella riisiin vako ja nosta siihen kalasuikale. Kääri rullalle bambumaton avulla. laikkaa viipaleiksi ja tarjoile sushilisäkkeiden kera.

  2. <b>Rapurullat:</b> Hienonna katkaravut, tilli ja ruohosipuli hienoksi veitsellä ja sekoita ne majoneesin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä sushiriisi ja valmista kuten edellä tiukaksi rullaksi. Tarjoile kuten siikarullat. Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit