Marinoitua ananasta ja banaanikreemiä

Rommilla maustetut ananasrullat täytetään banaanikreemillä.

Ainekset

1/2
ananas
2 dl
vettä
3 rkl
rommia
1 dl
sokeria
1
vaniljatanko
2
tähtianista
Kreemi:
2
banaania soseutettuna
1 dl
sitruunamehua
3
keltuaista
4 rkl
voita
100 g
sokeria
2 rkl
maizenaa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja leikkaa ananas erittäin ohuiksi siivuiksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsen kärjellä. Mittaa tanko, siemenet, vesi, rommi, sokeri sekä tähtianikset kattilaan ja kiehauta. Kaada liemi hieman jäähtyneenä kulhoon ananasviipaleiden päälle. Marinoi ananaksia tunnin verran viileässä.

  2. Valmista kreemi. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoittaen. Anna seoksen pulpahtaa pari kertaa ja nosta kattila liedeltä. Jäähdytä.
  3. Levitä kreemiä ananasviipaleiden päälle ja kääri tiiviille rullalle. Tarjoile ananaksen marinadiliemen kera.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää