Musamancurry - Reseptit - Ilta-Sanomat

Musamancurry

Musamancurry on tulinen thaimaalainen liharuoka.

3.11.2003 15:29

Ainekset

  • 600-700 g

    naudan paistia

  • öljyä

  • 1-2 rkl

    musaman currytahnaa

  • 2

    sipulia

  • 6

    perunaa

  • 1 tlk

    (4dl) kookosmaitoa

  • 2,5 dl

    vettä

  • 1 rkl

    kardemummaa

  • 2

    laakerinlehteä

  • 2 rkl

    tamarindipyreetä

  • 2 tl

    sokeria

  • 1 dl

    paahdettuja maapähkinöitä

  • 2

    punaista chiliä

  • tuoretta korianteria

  • (suolaa tarvittaessa)

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa liha kuutioiksi. Silppua myös sipuli ja kuutioi kuoritut perunat. Paahda maapähkinät kuumalla pannulla. Kuumenna öljy wokissa tai pannussa. Ruskista lihakuutiot erissä pannulla. Siirrä lihakuutiot pannulta syrjään.

  2. Lisää pannuun currytahna ja sekoittele minuutin ajan. Lisää sipulit ja perunat, paista sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet väriä. Laita sipulit ja perunat sivuun odottelemaan.

  3. Lisää pannulle kookosmaito ja vesi, kiehauta sekoitellen. Madalla lämpöä ja anna hautua n. 15 min. ilman kantta. Lisää pannulle lihat, sipulit ja perunat. Mausta kardemummalla, laakerinlehdillä, tamarindipyreellä ja sokerilla.

  4. Sekoita hyvin ja hauduta edelleen ilman kantta noin 20 minuuttia, kunnes lihan on kypsää ja pehmeää. Poista laakerinlehdet. Lisää paahdetut maapähkinät ja viimeistele ennen tarjoamista chiliviipaleilla. Tarjoa riisin, vaalean leivän tai meloninpalojen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit