Anispaahtovanukas ja vadelmamelbaa

Anispaahtovanukas ja vadelmamelba – tätä herkkua kannattaa kokeilla!

Ainekset

Karamellikastike:
1 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
Vanukas:
7,5 dl
täysmaitoa
1/2
vaniljatanko
2
tähtianista
reilu 1 dl
sokeria
6
kananmunaa
Vadelmamelba:
250 g
pakastevadelmia
1/2-1 dl
vettä
1/2 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin karamellikastike. Sekoita sokeri ja vesi paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä, sekoita varovasti, kunnes sokeri sulaa. Kun kastike alkaa ruskistua ja savuta hieman, siirrä kattila pois liedeltä. Kaada kastike varovasti ohueksi kerrokseksi lämmitettyyn isoon vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa sekaisin munat ja sokeri, jätä odottamaan. Keitä maitoa ja halkaistua vaniljatankoa ja tähtianista pari minuuttia. Jäähdytä ja nosta vaniljatanko sekä tähtianis pois. Kaada vaniljamaito muna-sokerivaahtoon, sekoita hyvin. Kaada annosvuokiin karamellikastikkeen päälle.
  3. Nosta annosvuoat/iso vuoka uunivuokaan haaleaan veteen. Kypsennä pieniä vuokia vesihauteessa 25-30 min ja suurta 45 min. Nosta vuoka pois vesihauteesta ja jäähdytä. Kumoa lautaselle. Posliinivuoassa paistaminen vie n. 5-10 min. pidempään kuin metallivuoassa.

  4. Vadelmamelba: Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta niin että vadelmat hieman soseutuvat ja sokeri sulaa. Paseeraa seos siivilän läpi. Tarjoile paahtovanukkaan kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää