Rapukakut ja salsakastike

Rapukakut ja salsakastike sopivat loistavasti yhteen.

Ainekset

100 g
haukea tai muuta vaalea lihaista kalaa
1
pieni kananmuna
2
pientä keitettyä jauhoista perunaa
suolaa ja pippuria
100 g
ravunlihaa (tuoretta tai säilyke) tai katkarapuja
2 rkl
sweet chili -kastiketta
1/2 dl
tilliä hienonnettuna
1/2 dl
ruohosipulia hienonnettuna
1 dl
ituja
öljyä tai voita paistamiseen
Salsakastike:
4 kpl
kypsiä tomaatteja
2 kpl
paprikaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
punaista chiliä
1 kpl
vihreä chili
3 rkl
sokeria
1 rkl
suolaa
2 tl
valkopippuria
2
limen mehu
1/2 dl
öljyä
2 kpl
valkosipulin kynttä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin salsakastike. Hienonna sipuli ja paprikat. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Halkaise chilit, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipuli.

  2. Laita öljy kattilaan ja freesaa chilit. Lisää sipuli ja paprika ja anna hautua hetki niin, että ne pehmenevät. Lisää valkosipuli ja mausteet lukuunottamatta limen mehua. Anna hautua hiljaisella tulella, kunnes kaikki ainekset ovat kypsiä.
  3. Käytä tomaattien sisustaa jos tarvitsee lisätä nestettä. Lisää limen mehu lopuksi ja jäähdytä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Rapukakut: Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita kalan palat, kananmuna ja perunat monitoimikoneessa murekkeeksi. Mausta mureke suolalla ja pippurilla. Laita murekemassa kulhoon ja lisää ravunliha, chilikastike, yrtit ja idut. Sekoita hyvin.

    Kasta ruokalusikka lämpimään veteen ja muotoile sillä massasta pieniä kakkuja. Ruskista ne paistinpannulla ja loppukypsennä uunissa n. 5 min.

Kommentit

    Näytä lisää