Parmankinkkuun käärityt kananrinnat ja ratatouille

Kananrinnat kääritään parmankinkkuun ja lisukkeeksi valmistetaan tomaattista ratatouillea.

Ainekset

4
kanan rintaleikettä
50 g
voita
8
isoa salvian lehteä
2
oksaa rosmariinia
4
oksaa meiramia
1 tl
suolaa
1/4 tl
pippuria
4
siivua parmankinkkua
Ratatouille:
2
sipulia
2
punaista paprikaa
2
vihreää paprikaa
2
pientä munakoisoa
2
pientä kesäkurpitsaa
1 prk
kuorittuja tomaatteja
1 prk
tomaattimurskaa
2
laakerinlehteä
6-8
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
persiljaa
timjamia
basilikaa
rosmariinia
valkopippuria
suolaa
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi, lisää hienonnetut yrtit, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä pöydälle folio ja voitele se yrttivoilla. Laita kananpalat foliolle, hiero pintaa suolaa ja pippuria ja sivele pinnat yrtti-voi-seoksella.
  2. Kiedo jokainen kananrinta parmankinkkusiivuun ja laita vielä väliin salvian lehti. Taittele folio kiinni. Laita uunivuokaan. Pistä vuoka kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 200 asteeseen. Anna olla uunissa tunnin verran. Ota pois uunista ja anna vetäytyä 5 min.

  3. Paloittele kasvikset noin 2 cm:n paksuisiksi, tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuullota kasvikset pienissä erissä oliiviöljyssä. Sekoita kaikki kasvikset keskenään ja lisää mausteet. Lisää myös tomaattimurska sekä säilyketomaatit.
  4. Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen. Ratatouillen voi tarjoilla sellaisenaan joko kuuman tai kylmänä, mutta se sopii hyvin myös grillatun kalan tai lihan lisukkeeksi.

Kommentit

    Näytä lisää