Suklaa-karamellifondue

Dippaa suklaa-karamellifondueseen esimerkiksi ananasta, mansikoita ja päärynää.

Ainekset

2,5 dl
kuohukermaa
1 dl
sokeria
1 dl
siirappia
200 g
tummaa suklaata
2 rkl
voita
(vettä)
1-2 rkl
rommia, viskiä, appelsiinilikööriä tai kahvilikööriä
Lisäksi:
1
pieni ananas
150 g
mansikoita
2
appelsiinia fileerattuina
2
päärynää
4
viipaletta pullaa kuutioituna

Valmistusohjeet

  1. Laita kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Laske lämpöä ja keitä koko ajan sekoittaen kunnes seos muuttuu paksuhkoksi kinuskiksi.
  2. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeen joukkoon suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi. Voit maustaa parilla ruokalusikallisella konjakkia, viskiä, tumma rommia, sitruslikööriä... mutta fondue maistuu ilman niitäkin.

  3. Kuori ja paloittele hedelmät ja kuutioi pulla. Tarjoile fonduen kera.

Kommentit

    Näytä lisää