Marenki-kastanjaleivos

Ainekset

2 dl
kastanjapyreetä
1 dl
sokeria
1 rkl
maizenaa
1-2 dl
vettä
2 dl
vatkattua kermaa
1
vaniljatanko
1
liotettu ja sulatettu liivate
1
appelsiini fileoituna
1 dl
tuoreita marjoja
marenkilevyt:
2
valkuaista
1 dl
sokeria
lisäkkeeksi:
1 prk
smetanaa
1 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kattilaan kastanjapyree, sokeri ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää kattilaan halkaistu vaniljatanko. Liota maizena pieneen vesi tilkkaan. Kuumenna kattilassa oleva seos ja lisää joukkoon maissijauhoseosta. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Jos kiisselistä tulee liian paksua lisää hieman vettä. Jäähdytä keitos. Sekoita liotettu liivate hieman lämpimään kiisseliin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se kiisselin joukkoon varovasti nostellen.

    Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Laita marenkiseos pursottimeen. Pursota seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 100-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes marenkilevy on rapea. Nosta se ritilälle jäähtymään.

    Lusikoi lautaselle kastanjamassaa. Asettele päälle marjoja ja appelsiinin lohkoja. Murenna päälle marenkilevystä paloja. Tarjoile jälkiruoan lisäkkeenä sokerilla maustettua smetanaa.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää