Marenki-kastanjaleivos - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marenki-kastanjaleivos

21.11.2003 16:16

Ainekset

  • 2 dl

    kastanjapyreetä

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    maizenaa

  • 1-2 dl

    vettä

  • 2 dl

    vatkattua kermaa

  • 1

    vaniljatanko

  • 1

    liotettu ja sulatettu liivate

  • 1

    appelsiini fileoituna

  • 1 dl

    tuoreita marjoja

  • marenkilevyt:

  • 2

    valkuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • lisäkkeeksi:

  • 1 prk

    smetanaa

  • 1 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kattilaan kastanjapyree, sokeri ja vesi. Sekoita tasaiseksi ja lisää kattilaan halkaistu vaniljatanko. Liota maizena pieneen vesi tilkkaan. Kuumenna kattilassa oleva seos ja lisää joukkoon maissijauhoseosta. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos muuttuu kiisselimäiseksi. Jos kiisselistä tulee liian paksua lisää hieman vettä. Jäähdytä keitos. Sekoita liotettu liivate hieman lämpimään kiisseliin. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se kiisselin joukkoon varovasti nostellen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Laita marenkiseos pursottimeen. Pursota seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 100-asteisessa uunissa pari tuntia, kunnes marenkilevy on rapea. Nosta se ritilälle jäähtymään. Lusikoi lautaselle kastanjamassaa. Asettele päälle marjoja ja appelsiinin lohkoja. Murenna päälle marenkilevystä paloja. Tarjoile jälkiruoan lisäkkeenä sokerilla maustettua smetanaa. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit