Marmeladit

Voit tehdä pienillä piparimuoteilla erimuotoisia marmeladeja.

Ainekset

25 g
agar-agaria (apteekista)
1 l
vettä
1 kg
sokeria
3 dl
hienoa hedelmä- tai marjasosetta (omena-, aprikoosi- tai vadelmasosetta)
2 tl
viinihappoa

Valmistusohjeet

  1. Liota agar-agar yön ajan vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata se samassa vedessä keittämällä. Lisää sokeri ja keitä seosta noin puolen tunnin ajan. Anna liemen jäähtyä hieman, ennen kuin lisäät siihen soseen ja viinihapon.
  2. Kaada marmeladi suorakaiteen muotoiseen astiaan noin sentin paksuiseksi kerrokseksi. Anna hyytyä. Leikkaa hyytynyt levy halutun muotoiseksi kuvioksi tai neliöksi tavalliseen tapaan. Sokeroi makeiset ja aseta ne kauniisti tarjolle.

Kommentit

    Näytä lisää