Uunioliiveja ja yrttileipää - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uunioliiveja ja yrttileipää

26.11.2003 14:07

Ainekset

  • 25 g

    hiivaa

  • 1 rkl

    sokeria tai siirappia

  • 2,5 dl

    vettä

  • n.7,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 100 g

    voita sulatettuna

  • yrttitäyte:

  • 1 ruukku

    tuoretta basilikaa

  • 1/2 ruukku

    tuoretta oreganoa

  • 2 kynttä

    valkosipuli

  • 100 g

    pehmeää voita tai 1 dl oliiviöljyä

  • suolaa ja pippuria

  • Uunioliivit:

  • 1 prk

    mustia tai vihreitä kivellisiä oliiveja

  • 2 kynttä

    valkosipulia hienonnettuna

  • tuoretta timjamia ja oreganoa

  • oliiviöljyä

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Yrttileipää: Liota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola sekä jauhoja pikkuhiljaa sekoitellen. Vaivaa taikinaan lopuksi sulatettu voi. Alusta taikinaa työpöydällä n. 5 min. Jos taikina tässä vaiheessa tarttuu käsiin, niin lisää työpöydälle vähän jauhoja. Kohota taikina noin kaksinkertaiseksi. Leikkaa taikinapallon pintaan ristiviilto veitsellä ennen kohottamista. Valmista tässä välissä yrttitäyte. Sekoita ainekset tehosekoittimessa. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois (1-2 min). Kaulitse taikina levyksi. Levitä päälle täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa n. 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja laita uunipellille. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Paista 200 C uunissa 10-15 min. Uunioliivit: Valuta oliivit lävikössä. Kaada ne uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mausteet ja pirskottele oliiviöljyä. Kuumenna 200 C uunissa noin 10 min. Tarjoa tuoreen leivän ja hyvän oliiviöljyn kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit