Reseptit

Tonnikalavartaat ja tomaattirisottoa

Ainekset

600 g
tonnikalafileetä
3 rkl
soijaa
1/2
sitruunan mehu
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
tomaattirisotto:
2
salottisipulia
2
valkosipulin kynttä
oliiviöljyä freesaamiseen
400 g
risottoriisiä
3 dl
valkoviiniä
1/2 l
tomaattimehua
1/2 l
kana- tai kasvislientä
suolaa
mustapippuria
pari nokaretta voita
100 g
raastettua parmesaania

Valmistusohjeet

  1. Tonnikalavartaat:

    Leikkaa tonnikala kuutioiksi. Sekoita mausteet keskenään ja sivele tonnikalapalat maustekastikkeella. Anna marinoitua 1-2 tuntia jääkaapissa. Tee tonnikalapaloista vartaita. Paista kuumalla parilapannulla. Tonnikalapalat saavat jäädä sisältä punertaviksi. Jos haluat tonnikalasta kypsempää jatka kypsennystä uunissa 200 asteessa n. 3-5 minuuttia.

    Tomaattirisotto:
    Hienonna sipulit ja valkosipuli. Freesaa sipulit kattilassa oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota läpikuultavaksi kokoajan sekoittaen. Lisää valkoviini. Jatka sekoittamista ja kiehauta. Yhdistä tomaattimehu ja kanaliemi. Kuumenna liemi toisessa kattilassa. Kun viini on imeytynyt riisiin voit lisätä ensimmäisen kauhallisen lientä sekä hyppysellisen suolaa. Hauduta risottoa kunnes liemi on imeytynyt. Lisää seuraavat kauhalliset samalla tavalla. Sekoittele aina välillä. Tarkista että riisi on pehmeää ja riittävän kosteaa. Ota risotto liedeltä ja lisää mustapippuri, voi ja parmesaani. Anna hautua kannen alla vielä pari minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentit

    Näytä lisää