Valkoviinissä keitetyt päärynät ja minttusuklaakastiketta

Makeassa valkoviinissä keitetyt päärynät maistuvat taivaallisilta minttusuklaakastikkeen kanssa.

Ainekset

4
päärynää
1 plo
makeaa valkoviiniä (esim. muscat)
1 rkl
vihreää kardemummaa (tai tavallista)
1
appelsiinin mehu
Minttusuklaakastike:
100 g
tummaa suklaata
30 g
voita
5 rkl
vettä
1-2 rkl
minttulikööriä

Valmistusohjeet

  1. Päärynät:
    Mittaa kaikki aineet kattilaan, myös kuoritut päärynät. Kiehauta ja hiljennä sitten lämpöä. Hauduta n. 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Tarjoa päärynät heti hieman jäähtyneinä tai jos haluat niihin enemmän makua, niin anna niiden marinoitua jääkaapissa yön yli jäähtyneessä liemessä.

  2. Minttusuklaakastike:
    Sulata suklaa vesihauteessa veden ja voin kera koko ajan sekoittaen. Lisää tasaiseen kastikkeeseen alkoholi. Tarjoa kastike kylmänä tai lämpimänä.

Kommentit

    Näytä lisää