Valkoviinissä keitetyt päärynät ja minttusuklaakastiketta

Makeassa valkoviinissä keitetyt päärynät maistuvat taivaallisilta minttusuklaakastikkeen kanssa.

26.11.2003 14:32

Ainekset

  • 4

    päärynää

  • 1 plo

    makeaa valkoviiniä (esim. muscat)

  • 1 rkl

    vihreää kardemummaa (tai tavallista)

  • 1

    appelsiinin mehu

  • Minttusuklaakastike:

  • 100 g

    tummaa suklaata

  • 30 g

    voita

  • 5 rkl

    vettä

  • 1-2 rkl

    minttulikööriä

Valmistusohjeet

  1. Päärynät: Mittaa kaikki aineet kattilaan, myös kuoritut päärynät. Kiehauta ja hiljennä sitten lämpöä. Hauduta n. 10 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Tarjoa päärynät heti hieman jäähtyneinä tai jos haluat niihin enemmän makua, niin anna niiden marinoitua jääkaapissa yön yli jäähtyneessä liemessä.

  2. Minttusuklaakastike: Sulata suklaa vesihauteessa veden ja voin kera koko ajan sekoittaen. Lisää tasaiseen kastikkeeseen alkoholi. Tarjoa kastike kylmänä tai lämpimänä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit