Hirvitartar ja kukkakaalipyreetä

Ainekset

hirvitartar:
400 g
jauhettua hirvenpaistia
suolaa ja pippuria
1
suolakurkku
1
punajuuri
1
sipuli
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
3 rkl
kapriksia
Kukkakaalipyreetä:
1
pieni kukkakaali
1
sipuli
1
peruna
2-3 rkl
voita
2 dl
vettä
suolaa ja pippuria
ripaus muskottipähkinää

Valmistusohjeet

  1. Hirvitartar:
    Mausta liha suolalla ja pippurilla. Muotoile käsin tai muotin avulla lautasille neljä ohutta raakalihapihviä. Leikkaa suolakurkku, punajuuri ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja hienonna ruohosipuli. Asettele lisukkeet kauniisti lautaselle ja tarjoile välittömästi. Voit tarjota pihvin seurana myös kananmunan keltuaisen sekä kukkakaalipyreetä.

    kukkakaalipyree:
    Pilko kukkakaali ja peruna ja hienonna sipuli. Kuullota vihanneksia voissa kattilassa ja lisää vesi sekä kerma. Keitä vihannekset kypsiksi ja soseuta ne. Mausta sose suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä ja tarjoa tartar-pihvin lisukkeena.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää