Kokonaisena paistettua siikaa ja duchesseperunaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kokonaisena paistettua siikaa ja duchesseperunaa

28.11.2003 16:04

Ainekset

  • 1

    iso siika

  • suolaa ja pippuria

  • 2 rkl

    hienonnettua tilliä

  • 2

    sipulia

  • voita

  • 1 ruukku

    rucolaa

  • 300 g

    tuoretta pinaattia

  • muskottipähkinää

  • Duchesseperuna:

  • 6

    isoa rosamundaperunaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 3-4

    keltuaista

  • 1-2 tl

    vehnäjauhoja

  • muskottipähkinää

  • maitoa tai keitinlientä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja poista pinaatista lehtiruoti. Hauduta sipulia voissa pannulla ja lisää tilli sekä pinaatit. Hauduta pehmeiksi ja lisää rucola. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Hiero suomustetun ja kuivatun kalan sisälle ja ulkopintaan suolaa ja pippuria. Täytä kala pinaatti-rucolaseoksella ja paista kalaa 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Ota kala uunista ja kuori nahka pois. Mausta kalan pinta vielä suolalla ja pippurilla. Tarjoile. Duchesseperuna: Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät perunat ja lisää hieman jäähtyneeseen soseeseen keltuaiset, vehnäjauhot, suola ja muskottipähkinä. Lisää massaan kiehautettua maitoa tai perunoiden keitinlientä jos se jää liian paksuksi. Pursota perunamassa pursotinpussilla vadille ja ota pintaan väri 225 asteisessa uunissa. Tarjoile siian lisäkkeenä. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit