Kokonaisena paistettua siikaa ja duchesseperunaa

Ainekset

1
iso siika
suolaa ja pippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä
2
sipulia
voita
1 ruukku
rucolaa
300 g
tuoretta pinaattia
muskottipähkinää
Duchesseperuna:
6
isoa rosamundaperunaa
2 tl
suolaa
3-4
keltuaista
1-2 tl
vehnäjauhoja
muskottipähkinää
maitoa tai keitinlientä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli ja poista pinaatista lehtiruoti. Hauduta sipulia voissa pannulla ja lisää tilli sekä pinaatit. Hauduta pehmeiksi ja lisää rucola. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Hiero suomustetun ja kuivatun kalan sisälle ja ulkopintaan suolaa ja pippuria. Täytä kala pinaatti-rucolaseoksella ja paista kalaa 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Ota kala uunista ja kuori nahka pois. Mausta kalan pinta vielä suolalla ja pippurilla. Tarjoile.

    Duchesseperuna:
    Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät perunat ja lisää hieman jäähtyneeseen soseeseen keltuaiset, vehnäjauhot, suola ja muskottipähkinä. Lisää massaan kiehautettua maitoa tai perunoiden keitinlientä jos se jää liian paksuksi. Pursota perunamassa pursotinpussilla vadille ja ota pintaan väri 225 asteisessa uunissa. Tarjoile siian lisäkkeenä.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää