Valkosuklaa-mascarponemousse ja mustikkajogurttia

Valkosuklaa-mascarponemousse ja mustikkajogurtti viimeistelevät juhla-aterian.

Ainekset

Jogurtti:
1 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
1 dl
bulgarian-jogurttia
4 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4 dl
mustikoita
Mousse:
3
kananmunaa
100 g
valkosuklaata
3 reilua rkl
mascarpone-juustoa
1-2
liivatetta
4 rkl
tomusokeria
1,5 dl
kuokermaa vaahdotettuna

Valmistusohjeet

  1. Jogurtti:
    Sekoita kaikki muut aineet mixerissä paitsi kermavaahto. Nostele vaahto tasaisen mustikkaseoksen joukkoon. Kokoa jälkiruoka kerroksittain esimerkiksi laseihin ja tarjoile.

  2. Mousse:
    Sulata valkosuklaa ja sekoita se ohuena nauhana huoneenlämpöisen mascarponen joukkoon. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kananmunat ja tomusokeri vaahdoksi.

    Lisää suklaa-mascarponeseos vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Nostele seokseen kermavaahto. Liota liivatteet lämmitettyyn kermatilkkaan ja sekoita liivateseos varovasti suklaa-kermaseokseen.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää