Ainekset
<b>Siika:</b>
2
suomustettua kokonaista siikaa
2
sitruunaruohoa
pala inkivääriä
4-6 oksaa
sitruunabasilikaa
suolaa ja pippuria
muutama voinokare
kalan pintaan öljyä, suolaa ja pippuria
<b>Sitruuna-perunasalaatti:</b>
600 g
perunoita
1
fenkoli
1-2
sitruunaa fileerattuna
1
sitruunan kuori raastettuna
2 dl
hillosipuleita
tuoretta basilikaa
<b>Kastike:</b>
1 dl
oliiviöljyä
2 tl
suolaa ja pippuria
1 rkl
sokeria
Valmistusohjeet
<b>Perunasalaatti:</b> Keitä perunat reilulla suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja leikkaa keitetyt perunat reiluiksi lohkoiksi. Suikaloi fenkoli ja kuullota niitä oliiviöljyssä. Yhdistä fenkoli ja perunat. Hienonna basilika ja fileoi sitruunan hedelmäliha irti kalvoista. Lisää joukkoon myös hillosipulit ja muut ainekset. Sekoita oliiviöljystä, suolasta, sokerista ja pippurista kastike ja kaada se salaattiin. Sekoita nostellen. Jätä marinoitumaan.
<b>Uunisiika:</b> Kuivaa kalat. Leikkaa terävällä veitsellä kalan nahkaan muutama viilto. Kuori inkivääri ja leikkaa lastuiksi. Nuiji sitruunaruohoa vähän rikki ja halkaise se. Jos haluat voimakkaamman maun voit hienontaa sitruunaruohon pieneksi silpuksi. Hiero kalan vatsaan suolaa ja pippuria. Täytä kala sitruunaruoholla, inkiväärilastuilla ja sitruuna-basilikalla. Lisää lopuksi muutama nokare voita. Mausta myös kalan pinta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sulje kalan vatsa liotetulla varrastikulla. Nosta öljytylle uunivuoalle. Paista uunissa 200 asteessa noin. 15 min.