Mustikka-marenkitorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mustikka-marenkitorttu

2.12.2003 11:28

Ainekset

  • pohja:

  • 50 g

    voita

  • 1,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 3/4 dl

    tomusokeria

  • 1

    kananmuna

  • 2 rkl

    mantelijauhetta

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1

    limen raastettu kuori

  • täyte:

  • 1/2 litraa

    mustikoita

  • 1 dl

    sokeria

  • 1-2 rkl

    perunajauhoja

  • 1 dl

    vettä

  • 1

    limen mehu

  • marenki:

  • 3

    valkuaista

  • 1 dl

    tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Lisää myös vaniljasokeri, limen kuori ja jauhot. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi mantelijauhe. Painele taikina sormin irtopohjavuokaan. Pistele haarukalla ja esipaista 200 C 10-15 min. Jäähdytä. Mittaa mustikat, limen mehu, sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta niin että marjat alkavat rikkoontua, sekoittele välillä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon pieneen vesitilkkaan liuotettu perunajauho. Lämmitä seosta kunnes se suurustuu. Kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 180 C uunissa 20 min. Valmista marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen loppuvaiheessa sokeri. Levitä piirakan päälle ja käytä uunissa 225 C muutama minuutti niin että marenki saa väriä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit