Coq au vin - kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä on klassinen ranskalainen pataruoka.

Ainekset

1
kokonainen broileri
suolaa ja pippuria
100 g
pekonia
kourallinen kuorittuja salotti- tai helmisipuleita
100 g
herkkusieniä, tatteja tai muita sieniä
4 oksaa
tuoretta timjamia
4 dl
punaviiniä
2 dl
kanalientä
1
valkosipulinkynsi
tuoretta persiljaa
2-3 rkl
voita
2
laakerinlehteä
Pilahviriisiä:
4 rkl
voita
2
salottisipulia
2-3 dl
riisiä
1 rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
suolaa ja pippuria
5-6 dl
kasvislientä

Valmistusohjeet

  1. Coq au vin:
    Paloittele broileri ja mausta palat suolalla ja pippurilla. Paista paloihin pintaväri voissa pannulla. Siirrä palat kasariin tai pataan. Ruskista pannulla pekoni sekä sienet ja lisää ne pataan broilerin palojen seuraksi.
  2. Huuhtele pannu punaviinillä ja kaada se, pikkusipulit ja kanaliemi pataan. Kiehauta ja lisää mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia.

    Nosta kypsät broileripalat pois liemestä ja sekoita sinne 3-4 ruokalusikallista voita. Laita broilerit takaisin ja tarjoile pilahviriisin kera.
  3. Pilahviriisi:
    Kuullota riisit ja hienonnettu sipuli voissa. Älä ruskista! Lisää liemi päälle ja hauduta yrttien ja mausteiden kera kypsäksi.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää