Coq au vin - kukkoa viinissä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Coq au vin - kukkoa viinissä

Kukkoa viinissä on klassinen ranskalainen pataruoka.

3.12.2003 13:52

Ainekset

  • 1

    kokonainen broileri

  • suolaa ja pippuria

  • 100 g

    pekonia

  • kourallinen kuorittuja salotti- tai helmisipuleita

  • 100 g

    herkkusieniä, tatteja tai muita sieniä

  • 4 oksaa

    tuoretta timjamia

  • 4 dl

    punaviiniä

  • 2 dl

    kanalientä

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • tuoretta persiljaa

  • 2-3 rkl

    voita

  • 2

    laakerinlehteä

  • <b> Pilahviriisiä:</b>

  • 4 rkl

    voita

  • 2

    salottisipulia

  • 2-3 dl

    riisiä

  • 1 rkl

    tuoretta timjamia hienonnettuna

  • suolaa ja pippuria

  • 5-6 dl

    kasvislientä

Valmistusohjeet

  1. <b> Coq au vin:</b> Paloittele broileri ja mausta palat suolalla ja pippurilla. Paista paloihin pintaväri voissa pannulla. Siirrä palat kasariin tai pataan. Ruskista pannulla pekoni sekä sienet ja lisää ne pataan broilerin palojen seuraksi.

  2. Huuhtele pannu punaviinillä ja kaada se, pikkusipulit ja kanaliemi pataan. Kiehauta ja lisää mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Nosta kypsät broileripalat pois liemestä ja sekoita sinne 3-4 ruokalusikallista voita. Laita broilerit takaisin ja tarjoile pilahviriisin kera.

  3. <b> Pilahviriisi:</b> Kuullota riisit ja hienonnettu sipuli voissa. Älä ruskista! Lisää liemi päälle ja hauduta yrttien ja mausteiden kera kypsäksi. Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit