Suklaa-banaanitorttu ja rommikermaa

Ainekset

225 g
voita
3 dl
tomusokeria
4
kananmunaa
4,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
100 g
suklaata sulatettuna
2-3
banaania
5-6 rkl
tummaa sokeria
nokare voita
rommikerma:
2 dl
vatkattua kermaa
1 dl
vaniljakastiketta
2-3 cl
tummaa rommia

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten.( Jos munat ovat huoneenlämpöisiä massa ei juoksetu). Lisää sitten vehnäjauhot ja niiden joukkoon sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikinaan jäähtynyt sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen. Kaada massa laakeaan uuninkestävään astiaan. Leikkaa banaani 1-2cm:n paloiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää tummasokeri. Anna sokerin karamelisoitua hieman ja pyöräytä banaanin palat sokerissa. Painele banaanin palat kakkumassaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 15-20min. Tarjoile rommikerman kera.

    rommikerma:
    Sekoita kaikki aineet ja anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää