Quattro stagione -pizza

Quattro stagione -pizzassa ei täytteissä säästellä.

Ainekset

Pizzapohja:
1 dl
vettä
2,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
Tomaattikastike:
1 dl
tomaattipyrettä
1 dl
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
10 lehteä
basilikaa
1
valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
suolaa
Täytteet:
100 g
herkkusieniä
voita ja öljyä paistamiseen
4 viip.
parmankinkkua
100 g
katkarapuja
150 g
säilöttyjä artisokan sydämiä
2-3 pkt
mozzarellaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, n. 40-asteiseksi. Lisää veden joukkoon suola ja jauhot, hiiva sekä hunaja. Sekoita taikinaksi. Lisää öljy ja muovaa taikina palloksi. Taikina on sopivan paksuista, kun se irtoaa sekä käsistä että sekoituskulhosta.

    Nostata taikinaa hetki liinalla peitettynä lämpimässä paikassa. Jaa taikina kahtia ja muovaa jauhotetuin käsin ohuiksi pyörylöiksi.

  2. Valmista tomaattikastike: Mittaa tehosekoittimen kulhoon tomaattipyree, aurinkokuivatut tomaatit, valkosipulin kynsi ja tuore basilika. Sekoita massa tasaiseksi ja lisää tarvittaessa tomaattien öljyä, jotta saat massasta notkeamman. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

  3. Viipaloi herkkusienet ja kuullota kuumassa öljyn ja voin seoksessa rapeiksi. Levitä pizzapohjille tomaattikastiketta. Päällystä ¼ pizzasta herkkusienillä, ¼ kinkkuviipaleilla, ¼ katkaravuilla ja ¼ artisokan sydämillä. Viipaloi mozzarella ja levitä viipaleet pizzan päälle.

  4. Paista kuumassa uunissa (250 °C) 10 min. joko pizzakivellä tai kahden nurinpäin käännetyn leivinpellin päällä (laita päällekkäin kaksi peltiä, jotta ne varaavat lämpöä paremmin. Tällöin leivinpellit toimivat hieman samalla tavalla kuin pizzakivi). Muista lämmittää pizzakivi/pellit uunissa kuumaksi ennen pizzan uuniin laittoa.

Kommentit

    Näytä lisää