Porsaankyljykset, aprikoosisipulit ja paprikapolentaa

Ainekset

4
porsaankyljystä
4
oksaa rosmariinia
4
kynttä valkosipulia
2
laakerinlehteä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
aprikoosisipulit:
4
isoa sipulia
8 kpl
kuivattuja aprikooseja (pehmeitä)
voita kuullottamiseen
1 rkl
hunajaa
1 dl
ranskankermaa
suolaa ja pippuria
polenta:
2 rkl
voita
250 g
esikypsennettyjä polentaryynejä
1
punainen paprika
n.8 dl
lihalientä
1/2 dl
parmesanraastetta
2 dl
kermaa
1
sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Laita possunkyljykset uunipannuun. Lisää oliiviöljyä ja mausteet (rosmariini, viipaloidut valkosipulin kynnet, laakerinlehti, suolaa ja pippuria). Anna marinoitua 1-2 tuntia. Ota kyljykset ajoissa huoneenlämpöön ennen paistoa.

    Halkaise sipulit pystysuunnassa ja irrota sisus niin että jäljelle jää osa kantaa ja pari sipulikerrosta. Silppua sipulin sisukset ja aprikoosit pieneksi. Kuullota sipuli pehmeäksi öljyssä ja lisää pannulle aprikoosit, hunaja, cayennenpippuri, suola ja ranskankerma. Täytä sipulikupit seoksella. Paista uunissa yhdessä kyljysten kanssa 225 C n. 10 minuuttia. Alenna lämpö sitten 150 asteeseen ja jatka kypsennystä n. ½ tuntia.

    Valmista polenta. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kiehauta vesi ja laita sinne pari ruokalusikallista voita sulamaan. Mausta vesi suolalla. Kaada polentaryynit kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää kerma ja paprikakuutiot. Nosta kattila liedeltä, sekoita ja jätä hautumaan hetkeksi. Mausta lopuksi parmesaanilla sekä sitruunan mehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit

    Näytä lisää