Taateli-viikunamaustekakku ja luumuhilloketta

Taateli-viikunamaustekakkua höystää luumuhilloke.

Ainekset

200 g
voita
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
100 g
kuivattuja taateleita
100 g
kuivattuja viikunoita
1 tl
inkivääriä
1 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1
sitruunan mehu
Luumuhilloke:
1 pss
kuivattuja luumuja
2 dl
vettä
1/2 dl
sokeria
1
kanelitanko

Valmistusohjeet

  1. Hienonna taatelit ja viikunat veitsellä. Sekoita joukkoon inkivääri, kaneli ja neilikka sekä sitruunamehu. Anna mehevöityä n. ½ tuntia.

  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaan.

  3. Voitele ja jauhota kakkuvuoka tai pieni uunipannu. Levitä pohjalle puolet taikinasta ja ripottele päälle taateli-viikunaseos. Kaada päälle loput taikinasta. Paista uunissa 175 asteessa n. 50-60 min.

  4. Valmista luumuhilloke. Hienonna kuivattuja luumuja karkeasti veitsellä. Keitä luumuja sokerilla ja kanelitangolla maustetussa vedessä, kunnes luumut alkavat soseutua. Nosta pois liedeltä ja anna jäähtyä. Poista kanelitanko jäähtyneestä hillokkeesta. Tarjoa maustekakun kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää