Maksapasteija joulupöytään

Tämä maksapasteija sopii loistavasti joulupöytään.

Ainekset

400 g
naudan maksaa jauhettuna
1 pkt
pekonia
1
sipuli
2
anjovisfileetä ja vähän purkin lientä
1,25 dl
kermaa
1,25 dl
maitoa
2 rkl
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
1
kananmuna
0,25 tl
maustepippuria
0,5 tl
jauhettua neilikkaa
0,25 tl
jauhettua inkivääriä
3-4 rkl
voita
2
laakerinlehteä
3 tl
tuoretta timjamia
2 rkl
dijon-sinappia

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä hienonnettu sipuli sekä suikaloitu pekoni. Lisää yrtit, anjovikset ja mausteet sekä laakerinlehdet. Hauduta hetki, soseuta sauvasekoittimella ja paseeraa.
  2. Sekoita jäähtynyt mauste-sipuli-pekoniseos jauhettuun maksaan. Lisää seokseen myös sinappi, kananmuna, kerma ja maito sekä siihen sekoitetut vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Paista seoksesta pannulla koe kakku ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
  3. Kaada massa terriinivuokaa ja kypsennä sitä vesihauteessa uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 68-70 astetta. Jäähdytä kevyen painon alla jääkaapissa. Voit viimeistellä pasteijan pinnan esimerkiksi portviinihyytelöllä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/ Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää