Lihahyytelöä ja punasipulihilloketta

Lihahyytelö ja punasipulihilloke sopivat vaikka leivän päälle.

Ainekset

400 g
naudan rintaa
3-4 dl
edellisen keitin lientä (tai muuta lihalientä)
1-2
liivatetta
1
porkkana pieninä kuutioina
1/4
palsternakka pieninä kuutioina
0,5 dl
ruohosipulia hienonnettuna
suolaa ja pippuria
1-2 tl
sitruunamehua
Punasipulihilloke:
5
punasipulia
3 rkl
sokeria
2 rkl
öljyä
3
neilikkaa
ripaus muskottia
0,25 tl
pomeranssinkuorta
2 tl
tuoretta timjamia
1,5 dl
punaviiniä
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Lihahyytelö:
    Puhdista lihat ja keitä ne erittäin pehmeiksi reilulla suolalla, kokonaisilla pippureilla ja laakerinlehdillä maustetussa liemessä. Jäähdytä lihat ja säästä liemi. Leikkaa lihat pieniksi kuutioiksi ja kuutioi myös juurekset.

    Kuullota juureskuutiot pehmeiksi oliiviöljyssä pannulla. Sekoita lihat ja juureskuutiot ja asettele niitä ruohosipulisilpun kera annosastioihin esim. laseihin. Liota liivatteet ja liuota ne hieman lämmitettyyn lihaliemeen (keitinliemeen). Kaada liemi annosastioihin ja hyydytä niitä peitettyinä jääkaapissa yön yli.

  2. Punasipulihilloke:
    Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita hetki kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kattilaan punaviini ja harsopussiin sidotut mausteet sekä suolaa, pippuria ja sokeria. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut miltei kokonaan. Purkita hilloke ja anna jäähtyä.


    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää