Tiikerikakku ja jouluinen hedelmäkakku

Tiikerikakku ja jouluinen hedelmäkakku ovat helppoja ja herkullisia tarjottavia.

Ainekset

Tiikerikakku:
250 g
voita
2,5 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
1,5 tl
leivinjauhetta
reilu 4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kermaa tai appelsiinimehua
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
Hedelmäkakku:
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 tl
soodaa
1 tl
kanelia
0,5 tl
neilikkaa
1 tl
muskottia
0,5 tl
suolaa
0,5 l
kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä silputtuina ja rouhittuina
2 dl
piimää
2 dl
voita sulatettuna
2
isoa kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Tiikerikakku:
    Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen sekä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja pyöräytä joukkoon 0,5 dl nestettä.

    Ota taikinasta kolmannes ja sekoita siihen loput nesteestä sekä kaakaojauhe. Kaada vaaleaa kakkutaikinaa hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja lusikoi sen päälle kerros ruskeaa taikinaa. Täytä vuoka vaalealla taikinalla.

    Pistele vuokaan muutama kerta haarukalla pohjia myöten. paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

  2. Hedelmäkakku:
    Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hieman vatkatut kananmunat. Lisää loput aineet ja sekoita seos tasaiseksi taikinaksi. Kaada se hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 150 asteessa n. 2 tuntia.

    Resepti: Makujen Salaisuudet/Hans Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää