Taikinoitua poronfileetä, rosmariinijuureksia, mustaherukkakastike

Poronfilee maistuu herkulliselta rosmariinijuuresten ja mustaherukkakastikkeen kera.

Ainekset

800 g
poron fileetä
suolaa ja pippuria
1 rasia
herkkusieniä
1
sipuli
voita paistamiseen
1 pkt
voitaikinaa
1
kananmuna voitelemiseen
Mustaherukkakastike:
1
salottisipuli
voita kuullottamiseen
0,5 dl
sokeria
2 dl
mustaherukoita
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
kana- tai lihalientä
1/2 dl
punaviiniä
suolaa, pippuria ja sokeria
maissijauhoja suurustamiseen
Rosmariinijuurekset:
3
porkkanaa
2
palsternakkaa
12
pikkusipulia
3 oksaa
rosmariinia
1
valkosipuli
voita
suolaa ja pippuria
0,5 dl
siirappia

Valmistusohjeet

  1. Poronfileet:
    Silppua sipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota ne voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota pannulla nopeasti väri myös fileisiin ja hiero pintaan suolaa ja pippuria.

    Kauli sulanut voitaikina levyiksi. Levitä sienitäytettä levyille, nosta päälle filee ja kääri paketiksi niin että sauma tulee alapuolelle. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225 asteessa (tavallinen uuni) tai 200 asteessa (kiertoilma) n. 15 minuuttia. Tarjoile heti.

  2. Mustaherukkakastike:
    Silppua salottisipuli ja kuullota voissa. Lisää sokeri kasariin ja paahda ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon mustaherukat. Kun marjat ovat pehmenneet, lisää valkoviinietikka. Keitä hetki ja lisää punaviini ja kana- tai lihaliemi. Kiehauta ja keitä vielä hetki.

    Soseuta seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja siivilöi kastike. Sekoita kastikkeeseen pari ruokalusikallista voita. Suurusta tarvittaessa maissijauhoilla. Tarkista maku. Koristele kastike muutamalla mustaherukalla.
  3. Rosmariinijuurekset:
    Paloittele juurekset ja kuori valkosipulin kynnet. Kuullota rosmariinilla maustetussa voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja siirapilla. Kaada uunivuokaan ja laita uunin alaosaan muhimaan poronfileiden kanssa. Juurekset paranevat hautuessaan, mutta ovat valmiita syötäviksi n. ½ tunnissa.

Kommentit

    Näytä lisää