Taikinoitua poronfileetä, rosmariinijuureksia, mustaherukkakastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Taikinoitua poronfileetä, rosmariinijuureksia, mustaherukkakastike

Poronfilee maistuu herkulliselta rosmariinijuuresten ja mustaherukkakastikkeen kera.

16.12.2003 15:35

Ainekset

  • 800 g

    poron fileetä

  • suolaa ja pippuria

  • 1 rasia

    herkkusieniä

  • 1

    sipuli

  • voita paistamiseen

  • 1 pkt

    voitaikinaa

  • 1

    kananmuna voitelemiseen

  • <b>Mustaherukkakastike:</b>

  • 1

    salottisipuli

  • voita kuullottamiseen

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 2 dl

    mustaherukoita

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 dl

    kana- tai lihalientä

  • 1/2 dl

    punaviiniä

  • suolaa, pippuria ja sokeria

  • maissijauhoja suurustamiseen

  • <b>Rosmariinijuurekset:</b>

  • 3

    porkkanaa

  • 2

    palsternakkaa

  • 12

    pikkusipulia

  • 3 oksaa

    rosmariinia

  • 1

    valkosipuli

  • voita

  • suolaa ja pippuria

  • 0,5 dl

    siirappia

Valmistusohjeet

  1. <b>Poronfileet:</b> Silppua sipuli ja viipaloi herkkusienet. Kuullota ne voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota pannulla nopeasti väri myös fileisiin ja hiero pintaan suolaa ja pippuria. Kauli sulanut voitaikina levyiksi. Levitä sienitäytettä levyille, nosta päälle filee ja kääri paketiksi niin että sauma tulee alapuolelle. Voitele pinta kananmunalla ja paista 225 asteessa (tavallinen uuni) tai 200 asteessa (kiertoilma) n. 15 minuuttia. Tarjoile heti.

  2. <b>Mustaherukkakastike:</b> Silppua salottisipuli ja kuullota voissa. Lisää sokeri kasariin ja paahda ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon mustaherukat. Kun marjat ovat pehmenneet, lisää valkoviinietikka. Keitä hetki ja lisää punaviini ja kana- tai lihaliemi. Kiehauta ja keitä vielä hetki. Soseuta seos sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa ja siivilöi kastike. Sekoita kastikkeeseen pari ruokalusikallista voita. Suurusta tarvittaessa maissijauhoilla. Tarkista maku. Koristele kastike muutamalla mustaherukalla.

  3. <b>Rosmariinijuurekset:</b> Paloittele juurekset ja kuori valkosipulin kynnet. Kuullota rosmariinilla maustetussa voissa. Mausta suolalla, pippurilla ja siirapilla. Kaada uunivuokaan ja laita uunin alaosaan muhimaan poronfileiden kanssa. Juurekset paranevat hautuessaan, mutta ovat valmiita syötäviksi n. ½ tunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit